Etenstips voor het Kerstdiner

Etenstips voor het Kerstdiner

Het is heerlijk om lekker lang te tafelen met de kerstdagen. Natuurlijk wil je dan voor je familie en vrienden een echte feestmaaltijd op tafel zetten. Vind je het lastig om lekkere gerechten uit te kiezen of schiet je bij het idee van een feestmaaltijd bereiden al gelijk in de stress? Dit is echt niet nodig. We hebben wat handige tips die je heel goed kan gebruiken bij het plannen en bereiden van het kerstdiner.

Maak het jezelf niet te moeilijk

Een veel voorkomende fout is een heel ingewikkeld of uitgebreid recept uitzoeken en maken voor het eten met de kerstdagen. Waarschijnlijk heb je het nog nooit gemaakt en door de drukte met die feestelijk dagen is de kans groot dat het mislukt. Heel vervelend als het dan misgaat want je wil je gasten op culinair gebied verwennen. Het is veel beter om het heel eenvoudig te houden. Kies liever voor een aantal gerechten die je al kent. Waarvan je weet dat het niet mis kan gaan.

Organiseer een proefdiner

Wil je zeker weten dat alles soepel verloopt tijdens het bereiden en het uitserveren van je kerstdiner? Organiseer een proefdiner. De beste manier om te ontdekken of je gerechten wel of juist niet in de smaak vallen. Uiteraard is het ook heel handig om te zien hoeveel tijd je in de keuken moet staan. Daarnaast heb je na het proefdiner nog genoeg de tijd om eventueel nog het een en ander aan te passen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Heb je een recept uitgekozen wat je een dag eerder al kan maken? Als daar gelegenheid voor is moet je dat zeker doen. Dan hoef je op eerste kerstdag niet uren in de keuken te staan. De groente al eerder snijden of het dessert al van tevoren maken: een goede voorbereiding is het halve werk.

Je hoeft het niet alleen te doen

Kerstmis zijn van een paar feestelijke dagen die draaien om gezellig samen eten en in een sfeervolle omgeving bij elkaar zijn. Heb je familie en vrienden uitgenodigd voor het kerstdiner laat ze dan als ze willen een handje mee helpen. Je hoeft het echt niet allemaal alleen te doen. Laat je gasten de wijn en overige drank inschenken of geef ze een keukenschort en vraag of iemand de borden mooi op wil maken. Hulp genoeg en zo kan jezelf ook een beetje genieten.

Maak een goed planning en haal zoveel mogelijk boodschappen al eerder in huis.

Ga je gourmetten met je gasten of kies je voor een uitgebreid feestelijk diner? Het maakt niet uit maar maak een goede planning. Kijk wat je allemaal aan ingredi├źnten en boodschappen al eerder kan halen. Denk bijvoorbeeld aan sauzen, blikconserven zoals ragout of soep en niet te vergeten de wijn. Dan hoef je de dag voor Kerstmis alleen nog de verse spullen te halen. Begin op tijd dat zorgt voor minder stress rond de kerstdagen en het geplande feestelijke diner. Hou je meer tijd over om lekker te genieten van het eten samen met je dierbare familie en vrienden.

Reacties zijn gesloten.