Waarom is vegetarisch eten gezond?

Waarom is vegetarisch eten gezond?

Kent u de voordelen van een vegetarisch dieet voor de gezondheid?

Wie denkt dat het vegetarische dieet niet rijk genoeg is aan voedingsstoffen, vezels en eiwitten, heeft het mis. Het is reeds bewezen dat de goedkeuring van dit voedselplan talloze voordelen voor de gezondheid met zich meebrengt. We zullen u er iets meer over vertellen.

De beslissing om vegetariër te worden is individueel en kan worden genomen om uw eigen gezondheid te bevorderen. Maar weet dat je met deze verandering ook het leven van veel dieren die voor consumptie worden uitgebuit, redt.

Lees meer over de voordelen hiervan!

# Verhoogde inname van voedingsstoffen

Door een vegetarisch dieet te volgen, consumeert u veel voedingsstoffen. Dit komt doordat de consumptie van oliehoudende zaden, groenten, fruit en groenten toeneemt.

Het is belangrijk om te weten wat elk voedingsmiddel biedt om te weten wat er op het bord moet worden gelegd en om te zorgen voor een uitgebalanceerde consumptie van voedingsstoffen. Zo zijn bijvoorbeeld oliehoudende zaden en peulvruchten rijk aan eiwitten. Ondertussen zijn donkergroene groenten goede bronnen van calcium.

# Verminderde bloedsuikerspiegels

Door de consumptie van producten van dierlijke oorsprong te verminderen, kan diabetes worden omgekeerd. Dit komt omdat een vegetarische dieet turbines de werking van alvleesklier bètacellen, verantwoordelijk voor de insulineproductie.

Zo wordt het voedsel in het lichaam langzamer afgebroken door de hele korrels en vezels, wat helpt om de bloedsuikerspiegel laag te houden.

# Minder risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten

Mensen die vlees eten eten vaak grotere hoeveelheden verzadigd vet, die de bloeddruk en cholesterol verhogen.

Mensen die kiezen voor een vegetarisch dieet hebben 42% minder kans om te sterven aan hart- en vaatziekten.

Daarnaast is er een 75% vermindering van het risico op hoge bloeddruk. Deze factor is een gevolg van de toegenomen consumptie van voedingsmiddelen die goed zijn voor het hart, zoals volle granen, oliehoudende zaden en groenten.

# Vermindert artritispijn

Artritis is een ontsteking in het lichaam die vaak verband houdt met de consumptie van producten van dierlijke oorsprong, zoals vlees dat door hormonen, melk en zuivelproducten is aangetast.

Mensen die een vegetarisch dieet volgen, hebben meestal een dieet dat rijker is aan goede bacteriën, wat helpt om slechte bacteriën uit het lichaam te verwijderen en de neiging tot ontstekingsprocessen vermindert.

# Verlaagt het cholesterolgehalte

De consumptie van vlees, eieren en melk is direct gekoppeld aan een verhoogd cholesterolgehalte, wat leidt tot verstopping van de slagaders.

Vegetarische voeding is in staat om de hoeveelheid slechte cholesterol (LDL) in het bloed te verminderen.

Deze verandering in het dieet resulteert in dezelfde werkzaamheid als sommige statines, die gebruikt worden om hoge hoeveelheden cholesterol onder controle te houden.

# Fitness verbeteren

Degenen die denken dat vegetariërs zwak zijn en niet genoeg eiwitten consumeren om te bewegen, hebben het mis.

Door te kiezen voor een dieet zonder dierlijke producten en de voorkeur te geven aan natuurlijke voeding, verbetert de conditie en kan de persoon zelfs een hogere weerstand hebben.

Een plantaardig dieet bevat immers minder verzadigde vetten, wat gunstig is voor de goede werking van de slagaders van het lichaam.

Reacties zijn gesloten.